Bekvämt ska man sova.

Whippar är experter på att göra det skönt för sig.. De kan verkligen konsten att bädda upp och bädda om vilken plats de än vill sova på.. Och ligga nära vill de självklart göra med, både med varandra och med oss människor. Jag som mängder av whippet ägare delar säng med mina hundar, och de har gott om plats med.. ena halvan av dubbelsängen och eget täcke så de kan kosten att bre ut sig ;) men oftast ligger de nästan på mig alla tre.
Denna abstrakta syn hade jag precis bakom min rygg när jag vaknade i morse...eller ja vid 11 tiden är ju trots allt sjuk...(observera att pojkarna inte ens har brytt sig om att matte har vaknat), det är mina två äldsta Garrett & Holset som har gosat ihop sig riktigt... Switcher låg precis nedanför Holset under täcket (man kan se hans ena tass)


Bilderna nedan visar hur gott gubbarna kan bädda in sig i soffan också... genom att flytta på plädar och kuddar så det blir precis rätt. När jag har bäddat eller lagt saker till rätta får de ligga så i max 5 min innan någon av pojkarna "fixar" till det så det passar whippar bättre .. hihi..

Må väl, själv är jag fortfarande sjuk.


Bröd

Något mina hundar gillar att äta är bröd.. bara torra brödskivor utan något extra på, favvo brödet är vanlig limpa eller rostbröd. De två gamla kastar i sig bröd medans Switcher långsamt och noga tuggar i sig små bitar i taget.. allt för att reta de andra tror jag ;)


Holset spanar på Switcher brödbit efter han satt i sig sin på några sekunder


Switcher (som är lägst i rang) tog sin tillflykt i soffan för att få äta sin brödbit i lugn och ro
 


Vet inte om bröd ätandet är något udda för mina hundar... men de gillar verkligen bröd iaf. Speciellt Garrett, han kan ibland göra nästan vad som helst för en brödbit.


Må väl, själv håller jag på och tacklar en förkylning

Utmanad

Då har även jag blivit utmanad att visa den 6:e bilden ur den 6:e mappen..

Eftersom datorn jag nu använder har jag fått låna av mamma på obestämd tid, ligger det inte så många bilder som är mina än men massor som är mammas.

Bilden nedan är från familjens(jag var inte med) 7 veckors resa till Thailand förra året. De reste runt en hel del istället för att bo på något känt turist ställe. Bilden visar en typisk bostad i en liten by i norra Thailand. Där har de enligt mamma ett väder och temperatur som är väldigt likt Sveriges, dock osäker på om de har vår vinter (fast kan man ens kalla det vinter nu för tiden). Har för övrigt flera hundra bilder i datorn från denna resa...


Själv så har jag ingen att utmana, för alla jag känner som har blogg har redan blivit utmanade.

Hoppas ni alla får en bra helg.. Själv ska jag ner till Halmstad och ha det trevligt på deras studentkår hela helgen. Så hundarna är inkvarterade hos mamma (med familj)


Må väl

Ny dag, nya promenad bilder.

Natten till idag kom det mer snö, och denna gången höll det sig kallt så idag blev det en härlig promenad istället för en blöt...
Switcher tycker att täcken är ganska onödigt... om det inte är väldigt kallt... så så fort vi kom till fältet åkte det av, han hade dessutom gjort sitt bästa för att bli av med det själv genom att rulla runt för fullt i snön ;)
 
Här är switcher precis efter han har rullat runt i snön, full fart framåt med Holset i hälarna.


Gammel gubben Garrett tog det lugnare ;)


Litet axplock från dagens skogsvända
     

Som ni märker så händer det inte allt för mycket just nu... hundarna har vinter vila från både utställning och Kapp(LC) och det kommer så sakta igång under våren igen. Just nu planeras det mest, vilket innebär att jag kollar vilka utställningar som kommer och vilka domare det är. LC tar jag när det ar dax för anmälning och ser efter först hur pojkarna mår innan jag bestämmer mig.

Något jag ska bättra mig på i år är Whippetrace.. började ta licens på de två äldre under -06, men sen räckte inte tiden till. Så jag hoppas att jag i år kommer kunna träna och eventullet delta i någon tävling under året.

Må väl.. det gör iaf vi ;)

Promenad i snöslasket

Under natten mellan torsdag och fredag hade det kommit massa ny härlig snö.. men tyvärr så har det töat hela dagen(fredag) och när vi gav oss ut på dagens lång vända så var hundarna mottligt roade... den enda som inte bryr sig om blött/dåligt väder är Switcher... han sprang runt som en tok och var dyngsur när vi kom hem.

Jag hade heller inga täcken att ta på dem i dag för de var blöta efter tvätt... och ni kan ju tänka er hur glada mina två frusna gubbar blev av det...

Ni kan ju se själva hur roade Garrett och Holset var... Det är kallt  och blött matte, säger de, kan vi gå hem någongång.
  
Switcher däremot hade hur kul som helst.. nedan jagar han sork för fullt


Må väl

Första blogg inlägget..

Blogga var något jag sagt att jag aldrig skulle företa mig.. men då min hemsida inte längre går att uppdatera eller ändra på så skapar jag nu denna bloggen i väntan på att få en ny hemsida. Kommer här skriva om vad jag och min hundar gör. Skriva resultat och lite annat skoj.

Kommer snart försöka göra en presentation av mina 3 underbara whippet pojkar.

Må väl


Holset, den vitaste av mina pojkar. Ligger här och har det gott i en svart skinnsoffa.
Vit hund i svart soffa


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0