Utställningsplaner

Snart är det dax för årets första utställning, Switcher är anmäld men tyvärr kan inte jag visa honom själv för jag ska åka till Gotland, men han kommer visas av Michaela som är underbart snäll och hjälper mig :D
Det blir första gången han kommer visas av någon annan än mig.... Blir oxå första gången en av mina hundar åker till en tävling utan mig!

De utställningar som pojkarna är anmälda till den närmaste tiden är:
9/5 Larv SKK, Switcher
22/5 Borås Inoff, ska bli Sparx första utställning och hans systrar ska oxå dit :)
6/5 Vänersborg SKK, Switcher
12/6 Tånga Hed Svvk, Switcher och Sparx
13/6 Avesta SKK, Switcher

Kommer troligen åka till men ej ännu anmält:
4/7 Borås SKK
9-10/7 Tvååker SKK, EV en av dagarna!
14/8 Askersund SKK

Sen har jag planer på att åka till whippetspecialen i Vilsta(29/7) och ev vinthundsspec i Lövudden(1/8), men det beror helt på hur saker å ting avlöper med planering osv, och hur jag jobbar.


Må väl

Takida 15v

Igår var vi återigen på ringträning i Håkantorp, som Skaraborgs KK annordnar varje torsdag, och även denna gång var lilla Takida där. Så igår hade jag med full laddad kamera OCH extra batterier för nu skulle inte kameran få dö för mig igen ;)
Precis som förra veckan blev hon helt tokigt glad av att träffa mig igen :D.

Och bilder blev det.. men att få en valp att stå fint precis när man själv vill och hålla sig stilla tillräckligt länge för att en långsam kamera ska hinna ta en bild, är som många av er vet inte det lättaste ;) men vi fick ändå till ett par okey bilder.
Takida 15veckor


I nästa vecka hoppas jag få träffa Sabaton igen, som har funnit sig mycket väl tillrätta i sitt nya hem :)

Må väl

Massa bilder!

Så här fint går mina fyra hundar på rad i koppel :) Fast Sparx är ganska duktig på att fläta ihop allas koppel ;)

Under alla skogspromenader får alltid alla fyra vara lösa ihop, dock kopplar jag dem där jag vet att det kan förekomma vilt och trafik.

Alltid efter en skogsvända låter jag hundarna få leka på ett fält och där är det så kul att rejsa! Holset gillar tyvärr inte att springa med de andra hundarna, för när Switcher var ca 6 mån så sprang han rakt in i Holset som fick en regäl smäll och flög flera meter och efter det så kan bara tänka sig att springa ihop med de andra på tomten (som är ganska liten) eller ensam.Garrett har mer och mer kommit på hur kul det är med valpar och att få vara lekfarbror igen... gisses så han och Sparx leker nu för tiden.. vilka brottningsmatcher det blir ;) Jag tror inte Garrett har varit så lycklig på flera år!

Visst ser Morfar och barnbarn ut att ha riktigt kul ihop :)

Ikväll blir det ringträning igen, men jag har fortfarande inte hittat mina utställningskoppel... vet i sjutton var för bra ställe jag kan ha lagt dem på..

Må väl

Grattis Garrett 9 år!

Grattis Garrett!

Idag blir min underbara gammel man hela 9 år!
Jisses så fort åren har gått! Han har hunnit bli en grådnad herre men han är pigg och frisk om än lite långsammare och envis till tusen ;), och jag hoppas, önskar, vill att han stannar hos mig i många många år till!
Han är nu mer pensiornär från utställningar men vem vet han kanske får vara med någon gång mer på en special.

Han har idag fått fira sin dag med grillkorv och leverpastej.. mums ;)


Stort grattis till alla hans syskon i "Silver" kullen!


Må väl


Första ringträningen.

Idag så åkte vi på första riktiga ringträningen för Sparx, och han skötte sig jättebra! Han stod fint och sprang som han inte gjort annat ;) tyvärr har jag lyckats förlägga mina utställningskoppel :/ så det fick han inte träna på att gå i, men det har vi tid med senare.

Med på träningen var även hans två systrar Takida och Era(Lillasyster) och dom blev så glada att se mig... dom nästan kröp ur skinnet av glädje när de fick hälsa. Det var verkligen en härlig känsla att känna att valparna kände igen mig så bra fortfarande och att de blev så enormt glada. Dom såg jättefina ut och har samma härliga framåtanda som sin bror, det var väl inget konstigt att gå in i en lokal med massa andra stora hundar.

Lite fotostund försökte vi även ha, tyvärr gav mina batterier upp när det var tid att ta kort på Takida så det blev dessvärre inga på henne :(
Mamma Millie var även hon där och hennes matte tog kort på familjen (pappa Switcher var oxå med men tränade inte) så jag hoppas att det blev fina bilder och att jag kan få en att lägga in i bloggen snart :)

Enda kortet på Takida, det är jättesuddigt men om man tittar noga kan man se hur fint hon rör sig.

Era (Lillasyster) 14 veckor

Sparx (Inflames) 14 veckorNu så sover Sparx gott, han är helt slut efter en lång eftermiddag, det är många intryck för en valp att vara på ringträning :)

Må väl

VÅR!

Det har inte hunnits med att varken tas bilder på hundarna eller uppdatera bloggen på nästan en vecka, för jag har haft fullt upp med att fylla år ;).

I dag fick kameran följa med ut på en härligt solig promenad i skogen. Alla hundarna och jag njöt i fulla muggar. Adrian följde också han med på sin cyckel (hans första lilla, den nya har punktering som måste lagas).

En sprudlande glad valp kommer i full fart när jag ropar på honom :D Duktig bebis!

det är så skönt att gå i skogen nu när snön har smält och det mesta av vattnet har torkat upp.

gammel mannen Garrett kommer när han själv behagar och i det tempo han vill ;)

Switcher står och spanar mellan träden

Sparx 3 månader

Fina gamla HolsetMå väl


Sabaton

Idag så var det med stor sorg i hjärtat som den sista valpen fick flytta hemifrån, och det var Sabaton. Han ska bo men sin nya familj i Göteborg, jag hoppas dock få se honom ofta för hans nya matte känner Takidas matte :)

Men det var verkligen inte lätt att se honom åka, och ännu svårare var det när man sedan gick in i huset igen och det bara fanns ett sött litet valp ansikte som kom i full fart och mötte en... det var mycket tuffare än jag väntat mig... och inte blev det lättare när Sparx började gå runt och gny letande efter sin bror... så det har varit många tårar under dagen... trots att jag vet att han kommer till ett bra hem där han kommer bli oerhört älskad och väl omhändertagen.

Sista bilden på Sabaton innan han åkte.. det var lite kallt ute så han spände sig en hel del ;) Idag blir dessutom de små bebisarna hela 3 månader!!! (och insåg jag att 1/4 del av året redan hade passerat!)

Sabaton 3 månader
och han kommer kallas just Sabaton av sin nya familj :)


Sabaton och sparx sovandes mellan morfar Garrett och "farbror" Holset, som ni ser har gammel pojkarna mjuknat vad gäller valparna, och de sista dagarna har de börjat leka med dem en hel del. Att sova brevid valparna har varit helt ok ett tag ;)


Jag kan även glädjande meddela att vid veterinär besöket igår konstaterade vetten att alla tår utom en (den som brottet satt mest illa till på) har läkt helt, det syntes knappt att det varit någon skada på dem, och den sista tån är på mycket god väg att bli helt läkt den med :D

Till sist vill jag önska Sabaton och hans nya familj lycka till!

Må väl

Oturshund, med tur i oturen!

Idag när vi kastade lite boll med hundarna lyckades Switcher skada sig. Inget allvarligt som tur var. Men när det hände så trodde jag att det bara var att plocka in hunden i bilen och åka till första tillgängliga veterinär.. för på avstånd såg såret riktigt illa ut. Dessutom gnydde han och ville inte stötta på benet, och han ger aldrig ifrån sig något ljud om han skadar sig! Operation och lång läketid for genast in i mittt huvud. När jag kom fram med skyhög puls, såg jag som tur var att han bara hade fått en ytskada. Pälsen var bortskavd men skinnet var inte skadat, Tack och lov!
Han kommer nog få ett regält blåmärke på benet och bli svullen och vara stel några dagar men inget mer. Men det kommer nog ta lite tid innan pälsen är tillbaka.Han är lite ynklig nu ikväll så jag gissar att han har regält ont men han går nästan utan hälta. Min stackars lille klump.

Vill inte ens tänka på hur illa det kunde ha gått!

Må väl

12 veckor

Dagarna går fort och bebisarna har redan hunnit bli 12 veckor.. och om några dagar blir de 3 månader!!! vart har dagarna försvunnit !?
Idag på långfredagen togs det nya bilder på pojkarna.. inte helt lätt för de är så busiga, och min kamera så långsam att de hinner alltid röra sig innan kameran tar när man själv vill ;)

Igår åkte jag med dem till Skaraborgs Kennelklubbs ringträning, inte för att börja träna utställning utan för att social träna dem. De är inte så gott om hundar här (det finns men de flesta är inte så trevliga och dem vill jag verkligen inte låta valparna hälsa på) så vi åkte istället till Håkantorp. Först tyckte dom att det var ganska så skrämmande med massa hundar (kom ca 30 st) och det var allt i från jack russel till Grand Danois... så det var verkligen varrierat. Men efter en liten stund släppte det, de morskade upp sig mycket fortare när de var ensamma än när de var med varandra. De var helt slut när vi kom hem, stannade ca 1 timma och det var mycket bra träning för de små liven.

Idag så har vi haft besök av Takida :D så söt hon är lilla fröken, och massor av skinn på näsan hade hon med, talade om för sina bröder var skåpet skulle stå ;).
Det var verkligen jätte kul att träffa henne igen och se hur mycket hon har förändrats på de 4 veckor som har gått sedan hon flyttade (gösses var det så längesen redan). Förtillfället består hon (precis som sina bröder) bara av ben verkar det som, lååånga ben och kroppen har liksom inte hunnit med att växa i samma takt ;). Men med tiden så växer hon i dem.

Har även haft en valpintressent här.. så nu har jag lite att tänka på... en jättebra familj, men de fastnade för Sparx som jag tänkt behålla... Jag tycker jätte mycket om Sabaton både hans sätt och hur han ser ut, men Sparx har något, han har liksom fastnat hos mig...

Sparx (Inflames)

Sabaton


Alla pojkarna (stora och små) ute på tomten, som ser ganska trist än så länge. Leran är inte för att gräset har dött under vintern utan de grävde ner bergvärme i höstas och det har inte hunnit växa nytt gräs än.. så ni kan ju tänka er hur fina golven är efter att valparna varit ute i lervällingen när det regnat ;)


Glad Påsk och Må väl

RSS 2.0