Bilder

Ikväll har jag haft fint besök i form av Michaela http://whippetnota.blogspot.com/
Hon hade med sig fina kameran, så massa bra bilder blev det på valparna... det är verkligen skillnad i kvalitet på de bilder man kan ta med en bra kamera mot min av lite halv dålig kvalistort.
Massa massa hundprat blev det under några timmar och sittande vid valplådan ;)

Så nedan följer ett litet axplock av de bilder Michaela tagit under besöket.

"Bläsen"


Leksak fick valparna med och den skulle undersökas grundligt


Valpbus! (valp 1 och 4)Hej på dig (valp2)


Rumpan i vädret ;)


Efter en stunds bus blir man lite trött ;)
Vackra mamma Millie


Må väl

Valparna 3 veckor.

Redan har en vecka till gått och valparna utvecklas i raketfart, varje dag händer det något nytt.
Alla har börjat få tänder så nu känns det när de nafsar i fingrarna på en ;)
Ett par av valpnarna har nu lärt sig hur man tar sig ur lådan, så snart är det valpar över allt ;)
De skäller, morrar och brottas för fullt, men engergin tar slut fort och de somnar alltid i en liten hög.


Idag fick de för första gången smaka på lite nötfärs och DET föll verkligen valparna i smaken :D

Kan avslöja att valparna kommer få "Hårdrocks" namn.. men exakt vilka väntar jag lite med att avslöja ;P

Har nu ikväll (kvällen 28/1) tagit bilder på valparna... blev inga tidigare idag för jag har inte mått så bra under dagen. Gjorde ett första försök att få några stå bilder på valparna.. men de blev inte bra alls.. valparna var trötta och är inte helt villiga att göra som jag ville ;).. de har mycket egen vilja ;D

Klicka på de små bilderna för att se dem i större format

"den mörka" (valp 1, tik)"Tjockisen" (valp 2, hane) Tidigare kallade den röde/ljuse har under veckan fått nytt namn... han är nästan som en liten budda jämfört med de övriga i kullen och är den som är snabbast till maten och bästa platsen, kanske släkt med sin far ;)"Pip-lisa" (valp 3, tik)"Bläsen" (valp 4, hane)"Junior" (valp 5, hane) Det var helt omöjligt att få en stå bild på denna gossen eller någon annan bilder med för den delen(det blev mest av klippta huvuden eller rumpor och svansar när man försökte ;)... för han var i lektagen under tiden jag fotade... och när det var hans tur för ståbild ville han sova, så han vägrade promt att stå ;) men vi gör nya försök om en vecka. På bilden nedan står han fullt beredd till språng för att hoppa på syrran framför ;)Må väl


Ingen av valparna är tingad ännu. Så om du är intresserad av en valp, kontakta mig via mail eller telefon
camyrra@yahoo.se
0704-828221


Lite bilder

Lite blandade bilder på valparna. Alla har nu öppnat ögonen helt och det är massa bus i valplådan efter de har sovit och ätigt.

Valp 5- så söt liten gossen så


Valpbus!!!


Valparna 5 och 3 tycker världen utanför lådan börjar se mycket intressant ut, inte långt kvar nu innan de tar sig ut av egen kraft ;)Ingen av valparna är tingad än, så om du är intresserad av någon är det bara att höra av sig :)
camyrra@yahoo.se
0704-828221

Har nu bestämt mig för vad de ska heta, men namnen avslöjar jag vid ett senare tillfälle ;)

Må väl

2 veckor

Valparna har redan hunnit bli 2 veckor gamla, och nu går utvecklingen med stormsteg... jag kan se att de gör nya saker varje dag. De blir bättre och bättre på att ta sig fram "gående" och "sälar" sig inte fram så mycket längre. De är verkligen inte lätta att fota, för när de inte sover är de i konstant rörelse eller så äter de ;)

Alla valparna har nu börjat få ögon men ingen har öppnat dem helt än.

Alla 5 ligger och sover gott i en hög (pojkarna till vänster och flickorna till höger)


Klicka på de små bilderna för att se dem i större format

"Den mörka" (valp 1, tik)"Den ljuse/röde" (Valp 2, hane)"Pip-lisa" (valp 3, tik) är inte längre så utmärkande högljud, utan nu ligger alla valparna på samma nivå vad gäller hur mycket och ofta de låter, så det kanske blir ett nytt smeksman snart ;)
"Bläsen" (valp 4, hane)"Junior (Valp 5, hane)


Är du intresserad av en valp kontakta mig, Pernilla, via mail eller telefon
camyrra@yahoo.se
0704-828221

Må väl

Ögon

Valparna växer (så det knakar) och frodas, och de två små flickorna började igår öppna sina ögon. Ingen av pojkarna har ännu börjat öppna sina.. men som alltid så mognar väl flickorna tidigare ;)


Valp 4 "Bläsen" visar här en exakt kopiering av pappas favvo sovstil, på rygg med frambenen lite halv uppträckta/ihopvikta över bröstet och bakbenen liggande rakt bak.
Visst ser det skönt ut.Efter att den stränga kylan släppt sitt grepp har vi återigen kunnat börja gå promenader, och Millie följer gladeligen med... men fort går det på hemvägen ;) ingen får ju komma före henne till valparna.

Må väl


Valparna 1 vecka!

Nu har det redan gått en vecka sedan valparna föddes! Millie gör ett utmärkt jobb som mamma och tar väldigt bra hand om de små, och hon vaktar dem mot de stora pojkarna och även mot min familj (som är hundvakter när jag är i skolan) bara jag och Adrian som får komma och gå i sovrummet som vi vill.. alla andra vill hon hålla på avstånd.

Alla valparna har fått "fläcktyfus" få nosarna ;).. de började komma små gråa/svarta sprickar på deras nosar redan när de bara var någon dag gamla men nu syns de tydligt och snart har de nog helt svarta nosar.

Det var inte helt lätt att fota valparna idag... nu har de fått upp farten i lådan och tar sig snabbt fram om de inte ligger där de vill... så bilderna blev därefter ;)


Valp 1 Tik  "Den Mörka" har mörkast färg av alla 5.. ser nästan svart fortfarande(när inte blixten lyser upp henne), men man kan skönja svaga små brindelstreck i det svarta, så hon är verkligen en svartbrindel.


Valp 2 Hane "Den Ljuse" den enda i kullen som har denna röda botten och troligen får han samma färg som mamma och morfar. Han är just nu den största i kullen, ett riktigt matvrak ;)


Valp 3 Tik "Pip-Lisa" den här lilla fröken gör sig ofta och högt hörd när hon inte får den tutte hon vill, eller om något syskon knuffar på henne, eller om hon inte ligger där hon vill.. ja listan kan göras lång ;) en bestämd madam verkar det bli ialla fall. Hon är fortfarande den minsta i kullen.


Valp 4 Hane "Bläsen" han har en stor bred bläs över hela pannan som jag tycker är så fin och hoppas han får behålla bredden i den när han blir större. Han har även en blixt på rumpan.


Valp 5 "Junior" är en liten kopia av sin pappa i teckning och färg. Gör redan små försök att ta sig fram gående.. men det funkar inte så bra än ;)


Är du intresserad av en valp kontakta mig antigen via mail eller telefon
camyrra@yahoo.se
0704 - 82 82 21

Må väl

Grattis SWITCHER 4 ÅR!!!

(en dag försent men ändå)

Stor grattis till min eviga lillla busvalp Switcher som igår blev 4 år! och han visar inte för en sekund några tecken på att ha fått sin vuxenvärdighet.... som de flesta vinthundar får någongång.. ;)

Mitt lilla "Monster" ca 6-7 månader gammal


Fram tills han var 3 år var han en total förstörelse maskin.. kunde inte lämnas hemma i 5 minuter utan att han hittade på något att roa sig med... allt ifrån att äta mina skor till öppna skafferi-dörrarna och ta för sig av brödet... Denna påhittighet är inte helt borta utan han har sina "återfall" emellanåt, framför allt om jag lämnat dem ensamma på dagarna flera dagar i streck, DÅ kan jag räkna med att upptäcka diverse söndriga föremål runt om i huset. Vet ingen hund som jag kan bli så tok arg på .. men samtidigt är han en expert på att charma sig till ett leende från sin arga mamma ;)
Det är mitt lilla monster det.

Håll utkik imorgon för då kommer 1veckas bilder på valparna :D

Må väl


Första dygnen

Nu har valparna hunnit bli hela 2 dagar och saker börjar rätta till sig här hemma. Mina stora pojkar har ännu inte fått sätta en tass i sovrummet för Millie ;) så de får vackert finna sig i att sova i storarummet/sonens sovrum, det är inte ledsna annat än när jag går och lägger mig, för de vill ju ligga under mittt täcke.
Jag har dock inte fått sova så mycket, för jag vaknar av minst lilla ljud som valparna gör ifrån sig.. och det är ofta det..

Valparna gör inte så mycket mer än äta, sova och äta lite mer och så självklart växa.
Nedan har jag lagt in några bilder på dem

Hane 3 sover gott på mammas ben


Hela högen vid matbaren


De två flickorna


och så pojkarna vid maten. från vänster ligger hane 3, hane 2 och hane 1

De har redan börjat få sina "arbetsnamn" och jag har nästan bestämt mig för vad de ska få heta i stamtavlan.

Må väl

VALPAR! :D

Nu så har de äntligen kommit :D
Det var en lång natt/morgon för mig och Millie men allt gick bra.
Millie började med att få den klassiska temp sänkningen igår och kl 16 var den som lägst... sen gick det sakta mycket sakta uppåt (tyckte jag ;). Hela dagen kvällen var hon lugn och som vanligt, visade inga tecken alls på att en valpning för nära förestående.
Men så sent igår när det var läggningsdax började hon bli orolig, ville ut och kissa var 10 min och hittade ingen plats som hon ville ligga på. Och under natten ökade oron och vankandet... men emellanåt lade hon sig ner och somnade för att några minuter senare vilja gå ut igen.
Så ungefär kl 3.45 såg jag hur hon fick första riktiga värken, det hördes även för Millie tyckte inte alls det var kul och pratade varenda gång hon fick en värk, högt och tydligt. Men mellan värkarna slappnade hon nu av och slumrade.
och ca 5,35 gick första vattnet och efter det var det lungt en liten stund innan värkarna satte igång igen och sen kom första valpen kl 06:00 och den 5:e och sista valpen föddes kl 7:34. Alla valparna kom ut snabbt och lätt och Millie behövde ingen hjälp alls hon skötte allt exemplariskt. Direkt efter sista efterbörden hade kommit lade sig Millie till ro och var så nöjd så :) så det märktes tydligt att det inte skulle komma några fler valpar, plus att hon var nu alldelles mjuk i buken. Det blev 3 hanar och 2 tikar, alldelles lagom :D


Valp 1, TIK 360g född kl 06:00


Valp 2, HANE 349g född kl 06:37


Valp 3, TIK 340g född kl 06:54


Valp 4, HANE 373g född kl 7:18 (den enda som kom med rumpan först)


Valp 5, HANE 353g född kl 7:34


från vänster hane1, tik1, tik2, hane2 och hane3

Så håller jag alla tummar jag kan för att allt ska gå bra och att alla valparna ska fortsätta växa och må bra.

Efter denna strapats fick jag mig några timmars sömn, men det var inte lätt att sova med en låda full med nyfödda valpar som nu fanns precis bredvid min säng ;)

Må väl

~~5 små underverk~~


2009

än har det inte kommit några valpar, och inga bilder har jag tagit under dagen på Millie, men jag tänkte skriva lite om året som varit.

LC
Tyvärr har min tid inte hunnit med något LC-prov under året och bara en träning har det blivit.. Får hoppas att tävlingarna i år ligger så jag kan delta i alla fall 2 gånger med Switcher och Holset (nu är det dessutom sista säsongen han får tävla) Garrett blir ju 9 om bara några månader så han är förgammal.

Utställning
Under 2009 var vi även på ovanligt få utställningar.. åkte bara till 7 stycken fast pojkarna var anmälda till växjö med men då var jag sjuk så vi blev hemma istället.
Holset ställdes inte alls under året utan han fick bara följa med och heja på ;) men kanske kommer han ställas någon gång under 2010 eftersom han nu är veteran.
Garrett ställs nu i veteranklass och några vinster blev det under året bla, BIS-2 veteran på Tånga Hed, och en Bh-placering blev det med i Borås, han blev även placerad på vinstrikast listan som 5:a Årets Veteran Hane!
Switcher har haft ett bra år i ringarna. 5 CK och 4 gånger BH-placerad och dessutom har han fått ett CERT. Trots att det inte blivit så många utställningar slutade Switcher på 17:e plats på årets vinstrikaste lista  av alla hanar som placerat sig på en utställning iår (det är 121 som har placerat sig under 2009).Får se när Millie vill släppa ut de små ur sin mage ;) 63 dygn idag så nu kan de verkligen sätta igång vilken minut som helst.

Må väl.

62 dygn

Nu är Millie inne på sitt 62:a dygn men ännu visar hon inga tecken på att det skulle vara någon valpning nära förestående. Fast jag vet att den kan komma igång när som helst, men jag står inte och studsar av väntan.. jag sysselsätter mig med att skriva hemtenta som ska in om en vecka.

Millie 62 dygn ( det bästa man har sätter man på bordet ;)Millie ser minst sagt lite betänksam ut av sig.


Man kan verkligen se nu hur tungt det är och att valparna inte har mer plats att växa på.
Fröken har dessutom nu ökat ytterligare 1 kg i vikt så nu väger hon med andra ord hela 16 kg!!! det är mycket det för en liten whippetfröken som vi vanliga fall väger 11,5-12 kg.

När det än sker så har vi några spännande dagar framför oss :D

Må väl

***Nytt År*** och 59 dagar

Vill börja med att önska er alla en God Fortsättning på det nya året!

Nu börjar det närma sig och nedräkning pågår.. Millie är idag på 59:e dynget och nu börjar det bli trångt i magen och fröken börjar tycka det är väldigt tungt.. men hon går fortfarande gärna med ut på promenader men busandet överlåter hon till pojkarna och nöjer sig med att titta på.
Millie 59 dygn


Hur många kan gömma sig i denna mage? :)Switcher uppvisar en något udda liggstil att använda när man tuggar ben.. lr kan det vara så att han anser att Garretts korg är lite liten ;)


De blivande föräldrarna, så söta ihop så.Nyåret igår var som alltid en hel J**** massa smällare och raketer.. och Switcher är skotträdd och de två sista året har hans rädsla smittat av sig på Garrett (som aldrig tidigare reagerat) men iår så fick jag medicin till dem av veterinären. Och det funkade med bravur. Visserligen hörde de smällarna och lyssnade.. men de liksom reagerade inte på dem, och det var sååå skönt och de var precis som vanligt i övrigt. Millie och Holset var även de hur lugna som helst.

Nu väntar vi bara med spänning på när Millie ska få sina valpar.. och vad och hur många det kommer bli.

Må Väl.

RSS 2.0