Ute bilder

Tiden verkar aldrig räcka till... och den gågna veckan har det varit omöjligt att få ihop tiden till att fota uppställningsbilder på pojkarna.  Men kameran går varm här hemma ändå, när de: leker, sover och ja så fort jag har tillfälle mer lr mindre ;)

Sabaton visar inte längre någon hälta, men han får ta det så lungt det går men två vilda valpar i huset. Han har fått gå med på skogspromenader med ALLA de andra(det är inte helt lätt att manövrera 5 koppel). och OJ va kul valparna tyckte det var.. att få komma ut i stora skogen och springa lite (ja Sabaton får springa, men bara själv och endast en kort stund och jag bär honom dessutom mesta biten) mycket nytt att upptäcka, lyssna efter och bita i ;)
Pappa Switcher är den stora Idolen och honom följer valparna efter som små svansar... men kommer de för långt från mig då går det fort tillbaka, och minsta lilla jag ropar så kommer de :) duktiga bappisar!

Sparx (Inflames) står och spanar på något intressant som händer utanför tomten

Sabaton spanar på samma sak

Kan man vara mycket sötare!  -Hej mamma va gör du?

Sabaton gömmer sig bakom busken i väntan på att få hoppa på bror sin

man blir trött av att vara ute på äventyr ;)


jag har gjort otaliga försök att fota Sabatons skadade tass.. och det här är bästa resultatet.
Om man tittar nog ser man att ena mitten tån är lite "längre", nu är detta kort nästan en vecka gammalt så det är syns ännu mindre nu.Må väl

Europe

Idag så var det dax för Europe att flytta, och han flyttade hela vägen till Uppsala!

Det var inte helt smärtfritt att se honom åka, för ju längre man har en valp ju mer fäster man sig, men jag vet att han kommer få ett kanon hem.

Fick hjälp av mamma att ta några bilder innan han skulle iväg, först gjorde vi ett försök utomhus men OJ så kallt han tyckte det var ;) och spände sig som en stålfjäder, så vi tog några inne med.

Europe "Ambrose" (10v +5 dagar)Så nu önskar jag Europe och hans nya matte stort lycka till.

Sabaton blir bättre och bättre för varje dag, han har nästan ingen hälta kvar, men den ena tån(som brotten sitter mest illa till på) är lite "plattare" än de andra, vetten tror detta kan bero på svullnaden i leden och att det kan ge med sig när det har läkt mer. Det är bara att vänta och se.

Nya bilder på de två kvarvarande pojkarna kommer förhoppningsvis på torsdag.

Må väl


10 veckor

Idag har mamma hjälp mig ta bilder på pojkarna.... Vi hade lite ont om tid så vi nöjde oss med något kort per valp... och kvaliten blev där efter...

Inflames "Sparx"


Sabaton Till salu
Har en skadad tass så han ska stanna några veckor till hemma, men är du intresserad tveka inte att kontakta mig.


Europe
Som av sin nya matte kommer kallas "Ambrose" och han ska flytta på tisdag


Detta blev en mycket kort och snabb uppdatering... men det är uppdatering i alla fall ;)

Må väl

9 ½ vecka

Dagarna går fort nu och de växer så snabbt valparna!

Millie har lämnat mig :( och har åkt hem till sin familj.. saknar henne något enormt. Nu när hon har åkt märker jag verkligen hur stor plats hon tog här hemma! Hon kommer alltid vara välkommen tillbaka och hälsa på när hon vill ;)

Det är inte lätt att få tiden att räcka till.. och fota valparna ligger inte högst på listan av saker som ska hinnas med, så det har fått vänta några dagar extra, men nu ikväll fick jag hjälp av mamma som tog bilderna. Små pojkarna var nästan för pigga.. så det var inte lätt att fånga dem med alla 4 tassarna i marken samtidigt ;). Sabaton kan inte riktigt stödja på sin tass så han försökte jag knappt med.. utan bilden fick bli som den blev.. och konstigt nog blev den helt ok...
Ska ta han till veterinären igen i veckan.. för jag gillar inte alls formen hans ena tå har börjat få, kanske bara beror på svullnaden, men jag vill veta säkert.

Sista bilden på Millie tillsammans med alla sina söner.


Inflames  "Sparx"
Denna killen kommer stanna hos mig.. men nu när Sabaton har skadat sig, så är det inte hugget i sten att just Inflames stannar, dyker rätt hem upp så...


Sabaton 
Till salu (men eftersom han har skadat en tass kommer han få bo kvar ett tag... tveka dock inte att höra av dig om du är intresserad)
Han är en busig gosse som kommer kräva en del av sin framtida ägare för han har mycket energi och kommer behöva en ägare som vill aktivera sig med sin hund. Han ÄLSKAR barn! och fungerar jättebra med mina äldre whippetpojkar. Och han ser lovande ut så han får gärna kommer till någon som är intresserad av att ställa ut.


Europe Tingad
Kommer snart flytta till sin blivande matte i Uppsala.


Må väl

En olycka händer så lätt!

Igår kväll skadade Sabaton sin vänstra tass.
Det hände när Adrian skulle gå ut och då såg han inte att han hade Sabaton i hälarna, och när han smällde igen dörren så var Sabatons tass emellan..
Gisses vad han skrek! och Adrian med! Han blev helt förstörd över att ha råkat skada Sabaton, som är hans favvo valp i kullen! De har massa kul ihop och leker och gosar massor tillsammans.

Sabaton ville inte stödja alls på tassen så under natten fick han sova i sängen hos mig(och det kommer han få göra en tid framöver) så jag hade lite koll på honom. Och imorse hade han fortfarande väldigt ont och hade svårt att gå. Så det första jag gjorde var att ringa veterinären och tid fick jag direkt.
Domen blev tre brutna tår i vänster tassen :( precis bakom klorna.
Enligt veterinären går det inte att göra något åt brotten eftersom valpar har så mjukt skelett och växer så fort, utan de får läka ihop själva utan stöd.
Så nu ska han ta det lungt och läkte tiden är ca 6 veckor. Vi ska tillbaka för att röntga honom igen om 5 veckor för att se hur det har läkt ihop.
Hur hans framtid kommer bli vet ingen, men jag hoppas att han läker bra och att det inte blir några men efter det. Race i någon form kommer nog inte bli aktuellt för hans del misstänker jag... Men det enda jag önskar är att han kommer kunna få springa och leka som bara whippar kan. Inte alltid behöva bara vara kopplad och inte få springa pga skadan lr kvarstående smärta.

Så han får tillsvidare stanna hos oss och läka ihop och sen får jag återgå till att leta ett eget hem till honom.. men det kommer bli svårt att släppa honom för då har man haft honom så länge...

Inga 9v bilder tagna idag som ni säkert förstår.. men kanske imorgon.

Må väl

Soffliggare ;)

Nu så är valparna en del av familjen hela tiden med allt vad det innebär... så ligga i soffan har blivit en självklarhet för dem.. men det är inte alltid de kan ta sig upp ;)
I sängen har jag dem dock inte.. eftersom jag inte vet om deras framtida familjer kommer acceptera att ha en hund i sängen, men vi som har whippar vet hur det brukar sluta ändå ;)

Europe visa lite olika sovstilar man kan ha i soffan 
(och han har en favvo plats i ena hörnet, där vill han alltid ligga som synes)


en whippet kan finna de mest knepiga ställningar bekväma ;)

en dubbel variant med bröderna Inflames och Sabaton


InflamesSabaton


I den här tidigare bäddade sängen ligger det tre hundar... ser ni dem ;)

om man går närmare och tittar noga är detta vad man ser av Garrett och Holset
(klicka på bilden för att se den i större format)
 

Må väl

Som det ser ut i dag så är det bara Sabaton som letar eget hem. Är du intresserad av honom kan du kontakta mig via mail eller Telefon
camyrra@yahoo.se
0704-828221

Pojkarna 8½ vecka

Så har jag äntligen fått till en fotosession med de tre kvarvarande valparna... och de blir bara svårare och svårare att ställa.. för godiset måste ha blivit mycket godare ;) då de hoppar efter det eller kastar sig framåt...

De lever nu nästan helt å hållet med de andra hundarna hela tiden, det är bara när jag inte är hemma som jag stänger in dem i köket.. mest för att jag är rädd att de ska sätta i sig något olämpligt, för som alla vet så är valpar EXPERTER på att hitta och äta saker som man inte ens visste man hade ;)
Har även så smått börjat träna rumsrenhet.. men det är verkligen inte lätt med tre på en gång... någon som har tips om hur jag kan göra???

Jag har fått massa rapporter från flickorna och de har snabbt funnit sig hemma hos sina nya familjer, de har oxå fått träffas och leka med varandra.. vilket de verkligen gillade :)
Lillasyster har nu fått det söta namnet Era.

Eftersom jag fortfarande har alla tre hemma och två av dem ska säljas.. men det går inte att säga säkert när det blir.. har jag gett dem smeknamn som jag och sonen lättare kan kalla dem ;) Sabaton kallas för Babaton , Inflames för Sparx och Europe för Noz... jag hoppas att de snart kommer få egna hem för ju fortare de präglas på sin nya familj dessto bättre.

Men jag ska vara helt ärlig.. om jag kunde hade jag behållt dem alla....  ;)

Inflames
Sabaton
Europe
Europe och Sabaton sover gott

och Inflames gör det samma


Må väl


2 valpar till salu. är du intresserad av någon kan du kontakta mig via mail eller telefon.
camyrra@yahoo.se
0704-828221

Pernilla Åhs

LILLASYSTER

Idag var det dax för nästa valp att flytta till sitt nya hem, och det var Lillasyster. Som nu även hon precis som sin syster har blivit Skara bo. Och det finns två whippar i hennes nya hem, en hane och en tik. Familjerna som nu äger Takida och Lillasyster umgås en hel del så systrarna kommer mer eller mindre få växa upp med varandra och det känns helt underbart :D jag tror de kommer få ha mycket roligt framöver. Och framför allt, så kommer jag få massa möjligheter att träffa flickorna :D

Nu när det bara är 3 valpar kvar här hemma känns det verkligen tomt... plötsligt får alla plats i famnen samtidigt.. och det är inte valpar överallt när man släpper ut dem.. tomt.. undrar hur det kommer bli när 2 till förhoppningsvis snart har fått nya hem..

Då jag är mycket nöjd med både hur Takida och Lillasyter ser ut och deras sätt, även om de är olika, så har jag valt att ha möjligheten till en kull på dem båda. Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig för vilken som var bäst ;) Dock inte säkert att jag tar en kull var på dem.. men jag har i vilket fall möjligheten. Meeeen det är långt fram i tiden det ev skulle bli aktuellt med att ha valpar igen.. minst 3 år.

Jag har fått rapporter från både flickorna om att det går jättebra i deras nya hem. DET om något värmer när man har lite sorg i hjärtat eftersom ens bebisar åkt (men man kan inte behålla dem alla ;).

Det har inte blivit några bilder tagna på valparna idag heller. Så strax innan Lillasyster skulle åka försökte jag och hennes nya matte ta några bilder. Det gick så där ;) skinka var GOTT!! nästan för gott tror jag ;)

Lillasyster 8 veckor (+1 dag)
Vad hon kommer kallas är ännu inte bestämt.


Titta på virveln hon har i fram mellan frambenen.. ser ut som ett hjärta :)


4 stycken mycket trötta valpar efter gårdagens äventyr, och sista natten för Lillasyster med sina bröder. Visst är de söta när de ligger på rad. Och nej jag har inte lagt dem så.. de har helt själva placerat sig :P


Nu ska jag ha en lugn fredagkväll. Imorgon tänkte jag ta promenad perimärtur med valparna som är kvar här hemma.

Må väl


2 hanar är fortfarande till salu.
Är du intresserad av någon kan du maila eller ringa mig
camyrra@yahoo.se
0704-828221

TAKIDA

Det har varit en lång och händelserik dag för valparna med biltur, veterinärbesök och utelek.
Alla valparna gick igenom besiktningen med U.A på allt, och de sa inte ett ljud varken när de fick spruta eller blev chipade. Inte en enda liten kräk blev det under bilfärden heller, de var så duktiga så bappisarna. 
Alla tre pojkarna har dessutom två kulor i sina påsar :D. Sabaton och Europe har haft det sedan de var 5 veckor... men lille Inflames har hållit mig på halster och väntade till han var lite över 7 veckor med att få ner dem.

Idag så flyttade första valpen, och det var lilla Takida. Hon är nu Skara bo och har två whippetkillar som hon delar hem med. Ska bli mycket kul att få träffa henne framöver för om allt går som det ska så kommer hon kanske få en kull hos mig i framtiden :)

Det känns jättetomt nu när hon har åkt, visserligen har jag fyra vilddjur kvar, men jag har blivit expert på att räkna till 5 de senaste 8 veckorna ;) och det märks verkligen att det är en mindre här hemma. Men jag vet att hon kommit till ett kanon hem och inget gör mig gladare.

Eftersom valparna idag är 8veckor är det ju meningen att det ska komma foton på dem.. men dagens tilltänka fotograf(min mamma) åkte och hälsade på en vännina så korten får vänta till imorgon, förhoppningsvis.
Men Takida tog vi kort på innan hon åkte. Och hon var såååå trött när vi skulle fota, alla valparna har varit helt utslagna hela eftermiddagen och det är först nu på kvällen som det är fart i dem igen, det är jobbigt att åka till doktorn ;) Men med hjälp av lite skinka så vaknade hon till liv och stod snällt.

Takida 8 veckor
och hon kommer kallas just Takida av sin nya familj

I förmiddags när solen värmde gott trots att det var -6 ute, fick valparna vara ute en god stund.


Trötta valpar, Sabaton saknas på bilden han ligger ensam i den stora korgen ;)
 

Imorgon är det nästa valp som ska flytta och det är Lillasyster.
Tur att man har några kvar att gosa med känner jag nu... ;)

Må väl


Två av pojknarna är fortfarande till salu. Är du intresserad kontakta mig via mail eller telefon
camyrra@yahoo.se
0704-828221

Lek!

Nu är det inte många dagar kvar innan de två flickorna ska flytta. Veckorna har gått skrämmande fort sedan valparna föddes!

Har passat på att fota lite ute och inne under de senaste dagarna. Valparna har lekt ute i snön (slasket) och tycker stora världen är ganska rolig.

Valparna är även lösa lite då och då med de andra stora hundarna och Switcher ÄLSKAR att leka med sina barn! Han är så snäll och försiktig när han leker med dem, men ibland kan han bli lite överexalterad och bli lite hårdhänt men aldrig elak, så all lek sker under övervakan av mig. Dom två gamla herrarna tycker dock att valparna är ganska äckliga fortfarande och säger fula ord till dem när de är för närgågna, speciellt Holset, men han har aldrig tyckt om valpar heller. Garrett mjuknar nog snart, men han vågar inte riktigt vara nära valparna ifall Millie säger ifrån för han har STOR respekt för sin dotter sedan valparna föddes.

Dagarna tickar även ner till det att mamma Millie ska åka hem igen, och GUD så jobbigt det kommer bli att lämna ifrån sig fröken för hon har blivit en självklar del i flocken nu och man är van vid hennes små egenheter (som alla våra whippar har) och hon har verkligen fått fäste hos mig, kanske lite extra just för att hon påminner en hel del om sin pappa garrett i sättet! Men en av hennes söner kommer bo kvar hos mig!(som om ni inte gissat det redan ;) :D

Valpar i vinterlandskap ;DSwitcher med sina valpar, man kan verkligen se vem som varit dominant i nedärvning av färg och teckning i kullen ;)

familjen på promenad(längs min lilla skottade stig)


Sovrumsbus!!
Switcher visar att han faktiskt är försiktig och snäll, gissa mattes förvåning eftersom han går fram som en bulldozer i vanliga fall när han leker.Mamma Millie måste komma och kolla läget, så han sköter sig ;)

Alla försöker komma upp i knät samtidigt ;)


Så här trött är man sedan


Nu ska jag njuta de sista dagarna som hela kullen finns var här hemma. Även om flickorna ska flytta så vet jag att jag kommer få träffa dem ofta framöver :D
Massa foton ska tas med kameran och det ska filmas med mobilen så jag har att titta på när det blir svåra stunder ;)

Må väl


2 av hanarna är ännu otingade. Är du intresserad av någon kontakta mig via mail eller telefon.
camyrra@yahoo.se
0704-828221

RSS 2.0