Fint besök!

Igår fick vi fin främmat av tre av valparna och deras mattar. De som kom var Takida, Era(Lillasyster) och Sabaton. Det var jättekul att få träffa valparna igen och de blev lika tokiga som vanligt av att träffa mig, den som blir helt till sig är Era... hon vet knappt vart hon ska ta vägen när hon träffar mig... ;)

Det var ingen planerad valpträff men det är så oerhört uppskattat att få träffa mina bebisar igen och se hur de har utvecklats. Och jag måste säga att jag blir så glad av att se hur bra de mår, alla är glada, framåt, öppna och positiva... De har även en stor portion av nyfikenhet och jävlaranamma ;), så ett stort tack till deras mattar för att ni tar så väl hand om dem!

Besöket började med en lite promenad för att leka bort det mesta av busigheten... för som alla vet så valpar som får träffas och leka.. gör så med besked ;) De sprang, brottades, busade, och sprang en hel del till :D

Gårdagen hade börjat med regn, blåst och gråa moln.. men på eftermiddagen så klarnade det upp och när vi var ute med alla valparna var det stålande solsken.

När valparna hade busat av sig en stund och vi mattar fått prata lite hund, så gjordes ett försök att ta bilder på dem var och en... med de var väldigt trötta efter en MASSA busande, så bilderna fick bli som de blev. De var på dagen 4 månader och 3 veckor. De växer som ogräs och just nu ser de nästan ut att bara bestå av ben ;)

Takida

Sparx (Inflames)

Era (Lillasyster)


Sabaton


Lite roligt är att valparnas bilder ligger i den ordning de föddes.. enda som fattas är Europe(som föddes sist) och han ska jag få träffa senare i sommar :D Jag får dock ofta uppdateringar(och bilder) från hans matte om hur han har det där uppe i uppsala.

Må väl

Första Utställningen!

Igår var det premiär för Sparx och hans systrar i utställningsringen. Detta skedde på Södra Älvsborgs Kennelklubbs inofficiella utställning utanför Borås. Hela 11 whippar var anmälda varav 4 valpar! Det var en mycket varm och solig dag med väldigt lite vindpustar som kylde, så det tog på både hundar och mattar. Men alla valparna skötte sig jättebra och var så duktiga hela dagen! 
Sparx var först in i ringen och han hade en annan hanvalp i sin klass, och Sparx vann och fick HP :D
Sedan var det tikvalparnas tur och där var det bara Takida och Era(Lillasyster) anmälda, båda fick HP med jättefina kritiker och domaren hade svårt att välja mellan dem men tillslut vann Takida.
I tävlan om BIR så vann Sparx och han gick då vidare till BIS. I Finalen var det över 20 deltagande valpar och Sparx blev BIS-3 :D

Sparx Kritik:
4 mån. Mkt tilltalande hanvalp, korrekt bett, Pigga ögon. Bra bröstdjup för sin ålder. Rör sig bra.
Domare: Eddie Nilsson

Tyvär blev det inte så många bilder från dagen, för min kamera suger batteri utan desslike... och på flickorna blev det nästan inga alls för jag fick hålla mig på avstånd för de blir helt tossiga när de ser mig ;)

Klicka på bilderna för att se dem i större format
     
BIR och BIM valp (Sparx och Takida)


Domaren går igenom Sparx i finalen

Tittar på rörelser

Glad matte samlar ihop priserna


BIR och BIM vuxen (tiken blev BIR)

Nippy´s Eminense och Im Blueskies ???(minns tyvärr inte vad tiken heter)

Vi var mycket trötta när vi kom hem igår efter en lång dag i värmen... matte hade dessutom fått sig en regält röd bränna i ansiktet och på armarna ;)

Nu laddar vi inför nästa utställning om 2 veckor i Vänersborg med Switcher och veckan efter det är Tånga Hed dit 4 av valparna är anmälda :D (enda om inte kommer är Europe).

Må Väl

Garrett har fått fler barnbarn! :D

Igår blev Garrett återigen morfar, denna gången är det hans fina dotter Bokellas Oceans Twelve "Tea" som är den nyblivna stolta modern, och hon fick 3+3 alla brindel, två svart- och fyra blå pigmenterade. Pappa till valparna är Tappinskis French Fasion.

Grattis till din första egen uppfödda kull Monica! Ska bli så kul att få komma och titta, klämma och snosa på valparna om 5-6 veckor :D

Tea är sin pappa upp i dagen, hon har precis samma uttryck och utseende, med undantaget att hon är tik och blåbrindel ;), hon "pratar" till och med på samma sätt som sin far, och när jag passade henne för några år sedan tog jag hela tiden fel på vem som var vem av dem när de låg bredvid mig i soffan lr sängen. Så om du vill ha en hund med ett helt fantasktiskt lynne kan jag varmt rekomendera Teas gener :D


Om du vill titta på de små söta bappisarna eller kanske letar valp kan du gå in på Monicas hemsida:
http://www.kennelmctools.com/

Må väl


4 månader(nästan) och liten valpträff

Idag skulle Sabaton till ett sista återbesök till veterinären för att se om den sista tån hade läkt, och det hade den :D, och då passade hans matte på att möta upp flickornas mattar... och när jag fick veta det så åkte jag ju självklart dit med :D Så idag har det blivit en liten valpträff med fyra av valparna.. jättekul att se dem igen.

Massa lek och bus blev det, och man såg tydligt vilken skillnad det är i tempramentet och deras persoligheter.

Det tog många försök innan vi fick till denna fina bilden på de fyra ihop.
fr.v Takida, Sparx, Era(Lillasyster) och Sabaton


även pappa Switcher var med


Morfar Garrett var även han med :) så här är det nästan hela familjen.. bara min Sparx som fattas ;)

Ganska fort kom Era på en ny lek som alla de andra mer än gärna hängde med på... leka under bilar leken...


Lite springlekar blev det med.. men vad annat kan man vänta sig av fyra pigga, glada och goa whippetvalpar :D

Pappa Switcher ville vara med i leken men han försökte mest tackla ner valparna så han fick sitta i bilen sen istället


Sen så blev det ju självklart lite uppställningsbilder på dem... dock försvann det fina vädret just då och som vi alla vet så är ju whippar allt annat än förtjusta i kyla...

Valparna 4 månader (-2 dagar)

Era (Lillasyster)


Takida


Sabaton


Blev ingen bild på Sparx här idag, för han såg ut som en räka på sina bilder ;) men jag ska försöka ta nya någon dag snart på honom.

Så nu ser jag fram emot nästa gång jag får träffa alla ovanstående valpar igen, och det blir på Tånga Hed. Den enda som inte kommer dit är Europe för han matte jobbar hela sommaren, och så bor han ju betydligt längre bort än vad de andra tre gör.

Må väl

RSS 2.0