Köping

Igår var vi på whippetspecialen i Köping, det var Sparx och Switcher som ställes ut.

När jag vaknade på morgonen var jag så trött att jag länge funderade på att stanna hemma istället, men tillslut så bestämde jag mig för att åka. Och de tre timmarna i bilen var inte helt lätta att köra, jag var så trött att jag fick stanna ett par gånger och vila ögonen... inte helt bra att köra bil då kanske :/ Men fram kom vi tillsist ;)

Först ut var Sparx i valpklass 6-9 månader, han blev tyvär inte placerad och fick inget Hp. Han har en hel del mognade att göra innan han "växer i" sin kropp ;) så nu blir det inga utställningar på ett tag för honom, kanske först till sommaren.. vi får se.

Sedan var det Switchers tur i öppenklass, och jag tror det var ca 20 deltagande hanar så det var en stor klass. Domaren valde ut 9 st som hon ville titta mer på, och när ringsekreteraren först ropade upp vilka nummer var switcher inte med.. men när domaren började titta så visade det sig att ringsekreteraren läst fel på en siffra så vi fick gå in igen :). Sedan började domaren placera sina 5 hundar bakifrån, och när 4 var placerade var jag helt säker på att vi inte skulle placeras för switcher skillde sig i typen från de som hon redan placerat.. MEN så vann vi klassen med CK :D. I bästa hane var det sedan ca 25 hanar med.. mååånga fina hundar. Och efter en lång väntan började hon ta ut sina 5 placerade, och då ropade hon upp Switcher till 5:e platsen (reserv) gisses så glad jag blev och när jag tackar domaren så fick vi även CERT:et i handen :D snacka om en överraskad matte ;) därefter placerades 4 championhundar före Switcher, och jag ska erkänna att jag trodde ända tills sista hunden placerats att de hade gjort fel och skulle ta tillbaka certet och ge det till en annan hund ;) Men när Bästa Hane hunden utropades så blev jag nog ännu gladare än vinnaren för det innebar att Switcher faktiskt fick Certet :D :D :D. Gisses vilket lyckorus, och jag log säkert från Öra till öra.
Switchers kritik:
Smooth. Nice dept. Moderate and balaced angulations. Nice curved and shape. True and easy mover.

Domaren kom även fram till mig efteråt och sa bland annat att hon tycke han var mycket sund och komplett i sin konstruktion, att han har en väldigt bra helthet och att han rör sig mycket korrekt. (minns inte allt hon sa för jag var inte så koncentrerad ju då ;))

Det var väldigt intressant att få höra från domaren lite mer exakt vad hon tyckte, för en skriven kritik ger inte så mycket egentligen om de inte går in på specifika detaljer.

Detta var Switchers andra CERT och dessutom det åtråvärda vinthundscertet :D, sen att han fick det i mycket stor konkurrans gör att certet känns extra stort!

Resan hem kändes mycket lätt, men jag var så trött att jag fick stanna och sova i 20-30 minuter för jag höll på att somna bakom ratten :/ efter det gick det mycket lätt att köra hem.

Vi har inga mer utställningar planerade i år.. utan vi får se vad som kommer upp på agendan ;)

Vi ska dock åka på Klubbmästerskap i Lure-Coursing nästa helg :D anmälda dit är Switcher och Sparx.


Om det är någon som har några bilder från öppenklassen hanar och Bästa haneklassen i köping vore jag oerhört tacksam om jag kunde få några.. och om det är ok få lägga in i bloggen.


Må väl

Lite uppdatering

Ängligen lite uppdatering av bloggen :D

Mycket har hänt sedan den uppdaterades ordentligt.

Bland annat så har Lillasyster (Era) kommit hem igen och bott här i ca 3½ vécka, men idag så flyttade hon till en ny familj som redan har 2 whippet fröknar, och jag tror hon kommer få det jätte bra där. Hennes nya matte och husse har valt att byta namn hennas tilltalsnamn till Vera, men det är ju väldigt lik det hon kalltas hittills.
Hon har fyllt huset här med massa bus och lek, så det kommer bli tomt nu när hon flyttat, för även om det är 4 hundar kvar så tog hon mycket plats.

Hon är helt fantastiskt vacker och jag har stora förhoppningar på den lilla fröken, för hon både rör sig bra och är mycket vacker att se på.
Jag önskar hennes nya matte och husse lycka till med lilla fröken och jag hoppas att de snart blir riktigt bitna av utställningmyggan så jag ofta får se fröken i ringarna framöver ;)

Förra helgen var vi på LC-prov nere i Hultsfred, det första på ca 2 år... jag hade valt att bara anmäla Switcher även om Holset fortfarande får tävla, men jag känner att han är nu 8½ år och OM något skulle hända skulle det bli mycket svårare för honom att bli bra igen eftersom han nu är såpass gammal.
När jag är iväg på LC tackar jag min lyckliga stjärna varje gång min hund kommer in hel i mål... hundarna ÄLSKAR att få springa och jag älskar att se dem spänga loss på fältet och göra det som de är födda till, men magen knyter sig varje gång i rädsla att något ska hända... vilket är en av orsakerna till att jag så sällan tävlar LC med mina hundar.
Själva resultatet var väl så där.. Swicher sprang två jämna lopp men inga topp poäng blev det, så han slutade på en delad 31:a plats av 64 startande, lite kul är att även hans kullbror Wille (ch Airescot Cyber Dragon) hamnade på exakt samma placering.

Imorgon bär det av mot Köping och Whippetspecial, och det blir sista gången för Sparx i valp klass.

Må väl


Nytt hem sökes

7 ½ månaders mycket lovande whippetflicka söker nytt hem. Vill komma till någon som är intresserad av att jobba med henne och att ställa ut (Hon är utställd som valp med mycket bra reslutat). Helst till någon som redan har hund( helst whippet men inget måste) men kan även gå bra med någon som är hemma på heltid, då hon aldrig varit helt ensam.

Hör gärna av dig om du är intresserad och känner att du kan ge denna pigga, glada, busiga tjej ett bra och varaktigt hem.

0704-828221


RSS 2.0