Lite uppdatering

Holset verkar så sakta bli bättre(vilket känner oerhört skönt). Han har bättre balans och jag upplever att han inte har lika ont hela tiden längre. Han sover fortfarande mesta tiden, men han vill faktiskt försöka vara med och leka ibland när de andra 4 sätter igång. Vi tar fortfarande mycket korta promenader, han orkar inte gå så långt och det är sjukt halt ute så jag vill inte att han ska halka till och skada sig mer.
När jag är i skolan på dagarna så får han vara hemma hos min mamma och ligga framför deras brasa och gosa sig, vill inte att han är ensam och inte heller att han råkar göra något när jag inte är hemma.

Takida är fortfarande kvar... och det ser ut som att hon blir det ett tag till.... tyvärr verkar det som att fröken kan behöva nytt hem.. pga lite förändringar i familjen och nya längre arbetstider vilket gör det svårt för dem att ha kvar henne.
Sparx är mycket glad att ha sin syster att leka med, och som de busar, man ser verkligen vilken nytta jämngamla hundar har av varandra i lek.
Ska försöka mig på att ta lite bilder på de två syskonen framöver... men inte lätt när man är själv att få en hund och stå fint och ta bild samtidigt ;)

Mä Väl

Holset

Då har vi åter igen varit hos vetten med Holset, vet inte hur många gånger han varit där nu.. men denna gången fick han i alla fall en diagnos!

Han har diskbråck! De tre sista diskarna i ländryggen är skadade, varav den sista är regält komprimerad. Troligen uppkom denna skada när han blev påsprungen i höstas, men det är först det sista som han blivit dålig av den.

Så nu ska han få Vila, bara korta promenader i koppel. Värme, han får inte bli kall om ryggen utan ska alltid ha varmt på sig även om han bara ska ut och kissa. Och till sist TID, han kommer behöver massa tid för att bli bättre och han ska få all den tid han behöver! Bara han blir bra!!! och självklart ska han få en massa kärlek!

Switcher 5 år

Grattis till mitt goa monster Switcher som idag blir hela 5 år!
Detta borde ju betyda att han nu är en vuxen och värdig whippet... men inte då ;) han beter sig fortfarande som en unghund och busar hejvilt med sin son så mycket han bara kan.
Fast han har blivit vuxnare på ett sätt... han har inte så mycket hyss(nästan inga alls faktiskt) för sig när jag inte är hemma längre... och det är faktiskt en ganska stor sak, för i sin ungdom (till han var ca 3 år) gjorde han processen kort med det mesta. Fast sakta med säkert har detta otyg minskat... Nu har dock hans son tagit över istället... så det händer att en massa saker plockas ner i molekyler av whippet tänder iaf.. men nu är det nästa genaration som har tagit över ;)Takida är hemma på besök  :D
Hennes matte håller på och flyttar så då ska fröken vara här en tid. Hon har dessutom precis haft sitt första löp och är därmed hela 1½ år yngre än sin mamma Mille var när hon löpte första gången... Får se hur lång tid det tar innan Vera blir stora fröken.

Må väl

1 år sedan!

Ja för ett år sedan föddes valparna ur min första kull.

Bilden är den första av dem som lades ut i Bloggen.


Vill önska alla ett stort Grattis på 1 års dagen!
Takida
Vera (Lillasyster)
Sabaton
Ambrose (Europe)
och så Sparx (Inflames) som bor här hemma

Redan nytt år!

OJojoj så längesedan det var jag uppdaterade bloggen.. får riktigt skämmas :S

Börjar väl med att göra en snabb summering sedan senaste inlägget och därefter kommer en kort resume för året som gått och hundarnas resultat. Och slutar med lite planer för kommande året och framtiden.

Ja vad har då hänt de sista månaderna detta året... I november ställdes Switcher ut på svvk/v där han blev 4:a i öppenklass med CK.
Lite trista saker har hänt med. I slutet av oktober blev Holset påsprungen av Switcher och Sparx när de lekte... och han har efter det fått en skada i nacken. Jag vet inte hur framtiden ser ut, för han får nu sin anda omgång smärtstillande, och han har svårt med balansen och är inte riktigt samma hund som jag är van vid... Blir nytt veterinär besök i nästa vecka för att se hur fortsatt behandling ska se ut.. och vad som går att göra (eller om något går att göra) :´(

Under 2010 har pojkarna ställts/tävlat ut ganska lite, Garrett och Holset är pensionärer så de är bara hejjarklack nu för tiden ;), Switcher ställdes 7 gånger men bara fått 3 CK fast han fick oxå vinthunds CERT:et i Köping :D vilket fortfarande känns helt fantastiskt, 2 Bästa hane placeringar blev det med. Ett LC-prov deltog han även i samt LC-KM där han blev 5:a av licensierade hundar.
Sparx har under året tävlat lite i valpklass med ganska bra resultat. 5 gånger har han ställts ut, varav 3 gånger på specialer där han blivit placerad 2 gånger, som 2:a i Tång Hed och som 3:a på stora whippetspecialen i Vilsta. Han har även blivit BIR-valp en gång. HP fick han på 3 av utställningarna. Även lilleman fick vara med på LC-KM och där blev han 4:a av alla valpar :D.

Men förra året började ju med en oerhört stort händelse, nämligen det föddes 5 små underbara valpar här. Ur kulllen har 4 ställts ut.
Sabaton blev 3:a i valpklassen på Tånga Hed.
Takida har blivit BIM-valp(Sparx blev BIR den gången), samt 2:a och 5:a i valpklass (under Tånga Hed helgen) :D
Lillasyster slog på stort och blev BIM-valp på whippetspecialen på Tånga Hed och 3:a i den stora valpklassen på riksspecialen i Vilsta.
Jag hoppas nu att deras mattar kommer fortsätta ställa ut under 2011.
Kan även meddela att Europe lever glada dagar i Uppsala och hans matte är oerhört lycklig med sin hund.

Så vad är planerna för detta året??
Inget är bestämt, men förhoppningsvis lite utställningar, fram för allt Tånga Hed kommer planeras in för jag har tänk ha en liten valpträff då. Men efter det så är det ganska öppna kort om vad vi kommer ge oss iväg till.

Valpplaner!
Inga valpar planeras detta år eftersom flickorna bara blir 1 år om några dagar, MEN 2012 däremot så planeras det valpar :D . Mamma kommer troligen bli Takida (om inget oförutsätt händer) och jag har kollat in några trevliga hanar, men inte bestämt mig än eftersom det är långt kvar tills det är dax.

Önskar er alla en god fortsättning och att ni ska få ett riktigt bra 2011

Må väl


Sparx försöker springa i djup snö

RSS 2.0